Catering i imprezy okolicznościowe – catering u klienta oferowany przez KILOFEK-catering:

KILOFEK-catering organizuje niezapominane imprezy okolicznościowe rodzinne i firmowe, podczas których zapewniamy perfekcyjną dekorację stołu, indywidualnie skomponowane menu oraz profesjonalną obsługę. Nasza propozycja cateringu u klienta obejmuje zaopatrzenie w zastawę i dekoracje stołu, wsparcie kelnerskie oraz oczywiście przepyszne potrawy. Oferujemy catering w Katowicach, Mysłowicach, Tychach i miastach sąsiedzkich.

Zajmujemy się cateringiem dostosowanym do indywidualnych wymagań – naszym Klientom proponujemy wstępną konsultację oraz ułożenie dopasowanego do indywidualnych potrzeb jadłospisu. Z uwagą słuchamy i wdrażamy pomysły naszych Klientów w życie. Przy sporządzaniu oferty pomagamy w doborze rodzaju oraz ilości potraw i napojów. Dbamy o satysfakcję i zadowolenie wszystkich uczestników przyjęcia. Na podstawie przeprowadzonej rozmowy telefonicznej lub po spotkaniu z Państwem sporządzamy Państwa listę życzeń. Jeśli potrzebują Państwo profesjonalnej i niezawodnej oferty cateringowej, prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy, aby dowiedzieć się o szczegóły i zapoznać z naszą propozycją.

Poniżej znajduje się podstawowa lista potraw, z których skomponować można własną kartę dań. Zachęcamy również do zapoznania się z przykładowym menu bankietowym dla 20 osób oraz z menu naszego baru i stołówki, które posłużyć mogą jako inspiracja.

Proponowany wybór dań do kompozycji własnego menu:

Zestaw do kompozycji dań obiadowych

Zupy
  • rosół z makaronem
  • krem z pieczarek
  • zupa cebulowa
  • zupa grochowa
  • żurek
  • krupnik
  • zupa ogórkowa
  • zupa pomidorowa
  • barszcz czerwony (z krokietem)
  • i inne wg zamówienia
Dodatki
  • kluski
  • ziemniaki
  • frytki
  • szczypanki
  • czerwona kapusta
  • kapusta zasmażana
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • buraczki z chrzanem
  • surówki z kapusty kiszonej
  • surówka szwedzka
  • i inne wg zamówienia
Mięsa
  • rolada wołowa
  • rolada wieprzowa
  • schab
  • schab w migdałach
  • schab z pieczarkami
  • szwajcar
  • pieczeń wieprzowa
  • pieczeń wołowa
  • pieczeń cielęca
  • zrazy z polędwicy
  • polędwiczki wieprzowe
  • kotlet mielony
  • kurczak z rożna
  • filet z kurczaka z ziołami
  • karczek pieczony
  • schab ze śliwką
Ryby
  • kulki rybne marynowane
  • filet w zalewie
  • ryba po grecku
  • ryba opiekana: miruna, dorsz, mintaj, halibut, panga
  • ryba wędzona: ryba maślana, pstrąg, węgorz, łosoś, jesiotr, halibut

Zestaw do kompozycji menu bankietowego

Dania gorące
  • barszcz z krokietem (mięsnym bądź z kapustą i grzybami)
  • flaczki wołowe
Dania rybne
  • kulki rybne marynowane
  • filet w zalewie
  • ryba po grecku
  • ryby opiekane
Śledzie
  • w oleju z ogórkiem
  • po żydowsku
  • w śmietanie
  • w sosie koperkowo-musztardowym
  • rolmops
Ryby wędzone
  • ryba maślana
  • pstrąg
  • węgorz
  • łosoś
Galaretki rybne
  • z pstrągiem
  • z karpiem
  • z łososiem
  • z węgorzem
Galaretki mięsne
  • tymbaliki
  • szynka z chrzanem
  • ozorki
  • schab
  • karczek
Wędliny i wyroby
  • kabanos,
  • szynka wiejska
  • polędwica sopocka i surowa wędzona
  • baleron gotowany
  • boczek wędzony i gotowany
  • krupniok i żymlok sląski
  • wyroby gotowane swojskie (salcesony, pasztetowe)
  • smalec domowy ze skwarkami
Mięsa pieczone
  • schab ze śliwką i kabanosem
  • karczek faszerowany
  • boczek faszerowany
  • indyk z warzywami
  • dziczyzna
Deska serowa
  • sery twarde
  • sery pleśniowe: cammembert, brie, rocpol
Sałatki
  • jarzynowa
  • śledziowa
  • z szynką i groszkiem
  • z ananasem i czerwoną fasolą
  • wiosenna
  • z kapusty pekińskiej i z serem feta
  • grecka
Warzywa
  • pieczarki marynowane
  • grzyby
  • cebulka
  • ogórki konserwowe
  • papryka konserwowa
  • ogórki małosolne – domowej roboty
  • świeże pomidory, ogórki, papryka
Ciasta domowej roboty
  • sernik wiedeński z kokosem
  • ciasto makowe z bakaliami
  • ciasto orzechowe
  • tort okolicznościowy
Dodatki
  • owoce
  • napoje

Przykładowe zdjęcia propozycji z menu:

Przykłady dekoracji stołu: