Zorganizuj swoją imprezę w naszym lokalu

KILOFEK-catering to firma cateringowa powstała na bazie doświadczeń zdobytych przy prowadzeniu stołówki pracowniczej i baru „KILOFEK” przy KWK „Mysłowice-Wesoła”. Nasze wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu pożywnych i smacznych potraw oraz zaplecze kucharskie i magazynowe pozwala nam przygotowywać, organizować i dostarczać najlepsze dania i profesjonalną obsługę na każdą imprezę.

Jednakże poza dostawą i organizacją cateringu w wyznaczonym przez klienta miejscu proponujemy także skorzystać z naszej oferty na imprezy okolicznościowe i bankiety w lokalu firmowym. Nasze sale to doskonale miejsce na organizację własnej imprezy – spotkania urodzinowego w gronie współpracowników, jubileuszu służbowego i każdej innej odpowiedniej okazji. Na miejscu jesteśmy w stanie zorganizować przyjęcie nawet dla 70 osób. Organizacja mniejszych spotkań również nie sprawia żadnych problemów.

Jak zwykle podczas komponowania menu i ustalania szczegółów przyjęcia oferujemy zarówno dania zaprezentowane w poniższym przykładowym menu, jak i inne potrawy przygotowywane specjalnie na Państwa zamówienie. Zachęcamy do zapoznania się z bardziej rozbudowaną listą potraw, z których skomponować można własną kartę dań oraz z menu naszego baru i stołówki, które również mogą posłużyć jako inspiracja.

Przykładowe menu na imprezę okolicznościową dla 20 osób

Obiad

Zupy:
rosół z makaronem lub krem z pieczarek
Mięsa:
rolada wołowa, karczek pieczony, schab ze śliwką
Dodatki:
kluski lub ziemniaki
kapusta czerwona i kapusta biała zasmażana lub surówka dnia
Danie gorące:
strogonow lub bogracz
Gorąca kolacja:
filet z kurczaka z ziołami, szczypanki , surówka z kapusty pekińskiej
Dodatki:
pieczywo, chrzan, musztarda, ketchup
Desery, owoce, napoje:
kawa, herbata, soki owocowe, lody, owoce
Ciasta (za dodatkową opłatą):
sernik wiedeński z kokosem
ciasto makowe z bakaliami
ciasto orzechowe

Przekąski i przystawki

Sałatki:
jarzynowa, z ananasem i czerwoną fasolą
Ryby:
kulki rybne marynowane, ryba opiekana
Śledzie:
po żydowsku, w śmietanie, rolmops
Mięsa pieczone:
schab faszerowany, karczek faszerowany, boczek faszerowany
Galaretki:
z pangą, tymabaliki, ze schabem, szynka z chrzanem
Sery:
sery twarde i pleśniowe
Ryby wędzone:
łosoś, pstrąg, ryba maślana
Wędliny:
szynka cygańska, polędwica surowa i sopocka, boczek wędzony i gotowany
Warzywa:
pieczarki, ogórki, papryka

Nasze specjalności